Újabb fontos funkcióval bővült az eHitel platform!

Az online hitelügyintézés hatékonyságának és a digitális ügyfélélmény növelése érdekében integráltuk alkalmazásunkba a dokumentumok elektronikus aláírásának lehetőségét.

Dokumentumok elektronikus aláírása PassBy[ME] Mobil ID szolgáltatással

A PassBy[ME] Mobile ID szolgáltatás integrációjával az online hitelügyintézéshez szükséges dokumentumok elektronikus aláírása egyszerűen, csupán az ügyfél mobileszköze segítségével megvalósítható az eHitel alkalmazásban.

Ez az újítás azt teszi lehetővé, hogy az online hitelügyintézési folyamat során megvalósíthatóvá váljon a valóban digitális és hiteles távoli ügyintézés, azaz az online ügyintézési folyamat során is létrejöjjenek a fizikai világban már jól megszokott garanciák és joghatások.

A megoldás segítségével az ügyfél a már korábban perszonalizált mobileszközén lévő privát aláíró kulcsának használatával válik képessé a mobil elektronikus aláírás alkalmazására. A PassBy[ME] Mobile ID szolgáltatás használatával - a vonatkozó jogszabályok szerint - akár teljes bizonyító erejű okiratokat is létre lehet hozni.

A megoldás zárt rendszert használ, az adatok egy kétoldalúan hitelesített, dedikált kapcsolaton keresztül mennek a hitelintézet és az ügyfél között. Az aláírandó dokumentumok a hitelintézet rendszerein belül maradnak, érzékeny információ nem, csak az aláírandó dokumentumok lenyomata utazik a folyamat során. Az adatok bizalmassága így mindvégig garantált.

A Microsec Zrt. által kifejlesztett PassBy[ME] Mobile ID szolgáltatás középpontjában valójában egy PKI technológián alapuló multifunkcionális rendszer áll, amely nemcsak egy felhasználóbarát mobil e-aláíró alkalmazás, hanem többek között az ún. erős ügyfél-azonosítás megvalósítására is képes megoldás.

Vendel Sághy, CEO. Der Betriebsökonom Vendel Sághy ist seit mehr als 20 Jahren im Geschäftsfeld Banken / Finanzinstituten tätig. Über 10 Jahren arbeitet er in internationalen IT-Projekten, sein Schwerpunkt liegt in Business Analyse und Requirement Engineering. Er ist ein Fanatiker von BPM.